Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ


ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ


Την Σάμο επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ώστε να εγκαινιάσει την εγκατάσταση WI – FI στο Βαθύ, το Καρλόβασι και το Πυθαγόρειο ενώ παράλληλα είχε και σημαντικές επαφές με τοπικούς παράγοντες (Νομάρχη κ. Κάρλα, Βουλευτή κ. Θαλασσινό κ.α.) για θέματα που απασχολούν τον νομό μας.
Αυτό που αποτέλεσε ως είδηση όμως, είναι η αναστολή καταβολής των τελών προσγείωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τον τουρισμό που όπως φαίνεται ήδη αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η πτώση στις κρατήσεις αγγίζει το 25 με 30%.
Η περίοδο της αναστολής στην καταβολή των τελών θα ισχύει από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβρη. «Ένα από τα μέτρα που εξετάζουμε από κοινού με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Μαρκόπουλο στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης πολιτικής προσέλκυσης τουριστών στην νησιωτική Ελλάδα είναι και η αναστολή των τελών προσγείωσης» είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.
Βέβαια αυτό το μέτρο θα επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αφού αυτή η πηγή εσόδων κατά μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιούταν για την καταβολή επιδομάτων στους εργαζόμενους της Υ.Π.Α.
Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ραδιοβοήθημα στο αεροδρόμιο της Σάμου, υποσχέθηκε πως έως τις 5 Μαΐου θα έχει αντικατασταθεί με άλλο πιο σύγχρονο και έτσι θα υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στις πτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου