Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΡΑΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2009": ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ!!!







Στην συνεδριακή αίθουσα του πολυτελούς ξενοδοχείου Samian Blue στο Ποτοκάκι της Σάμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου διάλεξη - ανοιχτή συζήτηση, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα (κατά βάση από φοιτητές) για το μεγάλο πείραμα του Cern.
Στα πλαίσια του επιστημονικού μέρους του Φεστιβάλ "Ηραία - Πυθαγόρεια" και με συντονιστή τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και γνωστό (Σαμιώτη) δημοσιογράφο της ΝΕΤ κ. Σωτήρη Μαριωρή, ο Καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του Ε.Μ.Π. κ. Ευάγγελος Γαζής που είναι και επικεφαλής των Ελλήνων επιστημόνων του Cern, αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πείραμα του αιώνα, όπου εξήγησε πως ακριβώς οι 2000 Φυσικοί & Μηχανικοί περίπου απ' όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, θα επιχειρήσουν να κάνουν ένα "κοσμολογικό ταξίδι" αντίστροφα προς την Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν πριν από 14 δισεκατομύρια χρόνια!!!
Η κατάμεστη αίθουσα φάνηκε τελικά πολύ μικρή στο μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου γι' αυτό το μεγάλο πείραμα, αφού όλοι διψούσαν για ενημέρωση, για τις λεπτομέρειες, από την συνεργασία και την διαδικασία του πειράματος.
Η οργάνωση ανήκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πυθαγορείου & την Πυθαγόρειο Ακαδημία. Μεταξύ όλων την συζήτηση παρακολούθησαν την και οι Νομάρχης Σάμου κ. Μαν. Κάρλας, ο Δήμαρχος Πυθαγορείου κ. Γ. Γεωργιάδης, ο Αντινομάρχης κ. Ζαχάρης Ν., η Πρόεδρος του Πνευμ. Κέντρου Πυθαγορείου κα. Κική Παντελόγλου, ο Νομ. Σύμβουλος κ. Κώστας Μπουρμπούλης, ο Πρόεδρος του Νομ. Συμβουλίου κ. Γ. Στάντζος και πολλοί άλλοι.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου