Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 3η ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ. 20-21-22 Μαρτίου 2009


ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Ο Γιώργος Γαρυφάλλου


Στις 20/3/2009 , πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 3ης Έκθεσης «Λαικού Ελληνικού Πολιτισμού» στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότερα από 150 περίπτερα και εκθέτες απ’ όλη την Ελλάδα.
Σε αυτή την έκθεση συμμετείχε και η εφημερίδα μας αφού ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου ήταν σαν μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.) υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Έκθεσης.
Δεκάδες συνεντεύξεις με πολιτικούς παράγοντες και ανθρώπους του πολιτισμού, όπως του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη, του Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα, του Δημάρχου Αιγαλέου και Προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Καλογερόπουλου και πολλών άλλων.
Στα εγκαίνια παρέστη ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τάσος Νεράντζης, οι Βουλευτές και τέως Υπουργοί κ.κ. Ευ. Μπασιάκος, Νικ. Σηφουνάκης, Βοιωτίας Μιχ. Γιαννάκης, Β’ Πειραιώς Γρ. Νιώτης, κα Χ. Αράπογλου, η Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς κα Ντίνα Μπέη, οι Νομάρχες Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας, Θεσσαλονίκης κ. Παν. Ψωμιάδης, Δυτ. Αττικής κ. Αρκουδάρης, Βοιωτίας κ. Κλ. Περγαντάς, Πρέβεζας κ. Βασ. Ιωάννου και ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Αττικής κ. Καλογερόπουλος κ.α.
Επίσης παρέστησαν και οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου κ. Γιαννάκης Σκορδής, Σχηματαρίου Ευ. Γεωργίου, Ηρακλείου Αττικής κ Γεωργόπουλος και άλλοι πολλοί εκπρόσωποι Δήμων και Κοινοτήτων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι: κ. Μίχας, η εκπρόσωπος της Νομαρχίας Αθηνών κα Κεφαλά, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημ. Δράκος.
Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε η 2η ημέρα της Έκθεσης «Ελληνικού Λαικού Πολιτισμού» στο Σ.Ε.Φ.
Η προσέλευση των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας παρ’ όλες τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε όλη την διάρκεια της ημέρας.
Πολλές και σημαντικές ήταν οι παρουσίες ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως των Νομαρχών Πρεβέζης κ. Βασ. Ιωάννου, Λασιθίου Αναγνωστάκη Σήφη, Κεφαλληνίας & Ιθάκης Γεωργάτου Διονύση,του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Αττικής και Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, του Αντινομάρχη Αθηνών κ. Χάρη Πασβαντίδη, του Αντινομάρχη Μεσσηνίας κ. Τσιμόγιαννη Παναγιώτη, των Δημάρχων Ν. Φιλαδελφείας κ. Σταύρου Κόντου, Ελίμειας Κοζάνης κ. Ματιάκη Αθαν., Καλυβίων και πρώην προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου, Μανταμάδου Λέσβου κ. Αποστόλου Στέφ., του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Πολίτη Ευστάθ., του Αν. Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκ. Γιαννή και πολλών άλλων ακόμη, που αναφέρθηκαν στις συνεντεύξεις τους (στο Κέντρο Τύπου της Έκθεσης), με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια και επισημάνσεις στην επιτυχία της έκθεσης.
Θα πρέπει να αναφέρουμε την σημαντική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης (Ε.Ι.Π.Ε.) και το Κέντρο Αιγαιακών Λαογραφικών Μουσικολογικών Ερευνών (Κ.Α.Λ.Μ.Ε.) με πάρα πολύ σημαντικές εισηγήσεις.
Η 2η ημέρα περιελάμβανε επίσης πάρα πολλές εκδηλώσεις με την συμμετοχή πολλών χορευτικών σωματείων και συλλόγων από την Αρκαδία, την Κύμη, την Ν. Ιωνία, την Πρέβεζα και άλλες 20 περιοχές της Ελλάδας και ξεχωριστά αφιερώματα στην Κρήτη, την Μικρά Ασία και τα Επτάνησα.
Ιδιαίτερα σημαντική στην φετινή έκθεση ήταν η συμμετοχή πολλών ακριτικών νησιών όπως η Σύμη, η Κάρπαθος, η Λέρος το Καστελόριζο, οι Φούρνοι κ.α.
Την τελευταία μέρα, δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών συνέχισαν να κατακλύζουν τους χώρους της έκθεσης.
Γεύσεις, μουσικές, χοροί από κάθε γωνιά της πατρίδας τους προϋπαντούν.
Αφιέρωμα στους χορούς του Πόντου, από Ποντιακά σωματεία και Ομοσπονδίες, καθώς και στη Μακεδονία με παρουσίαση του εθίμου του Μάη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκου.
Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί η σύνδεση του Ελληνικού Πολιτισμού με τον Αρχαιολογικό Πολιτισμό απ΄ τον Δήμο Χαιρώνειας με την παρουσίαση της ομώνυμης μάχης σε εικονική πραγματικότητα, καθώς και η εκπληκτική παρουσίαση «Εκκλησίες με Ιστορία στη Μέσα Μάνη» από τον Δήμο Οιτύλου.
Από την γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο κεντρικός ήρωας του Λαϊκού Πολιτισμού ο Καραγκιόζης , από τον Ευγένιο Σπαθάρη και το Δήμο Αμαρουσίου σε μια κατάμεστη αίθουσα από μεγάλους και μικρούς θαυμαστές του.
Η μέρα έκλεισε με αφιέρωμα στην Θράκη και χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία.
Το ραντεβού όλων όσων νοιάζονται και μοχθούν για τη διατήρηση και την εξάπλωση του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού, ανανεώθηκε για το 2010, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και πάθος, για τον αιώνια ζωντανό πολιτισμό της πατρίδας.
Την έκθεση επισκέφθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του 3ημέρου περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών!!!

Αξίζει να σημειώσουμε την πολλή καλή παρουσία του περιπτέρου της Ικαρίας και των Φούρνων που χάρις στην καλή προσπάθεια που έκαναν οι εκπρόσωποι των 17 συλλόγων της παροικίας κατάφεραν και πήραν και τα εύσημα αλλά και βραβείο για την συμμετοχή τους. Μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπομπή του MEGA CHANNEL "ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΏΡΑ ΜΕΓΑ" με τον Γ. Οικονομέα & Δημ. Καμπουράκη.
Αντίθετα το περίπτερο της Σάμου παρόλο που από άλλες χρονιές ήταν πολύ καλύτερο, δυστηχώς οι 3 κοπέλες που ήταν αυτές τις τρεις ημέρες στο περίπτερο, φαίνονταν απογοητευτικά μόνες, χωρίς να τους επισκεφθεί ούτε ένας πολιτικός παράγων του νησιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου