Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ




Γιορτή και έπαλξη αγώνα για την προώθηση των συμφερόντων της ελαιοκομίας




Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, ξεκίνησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ελλάδα, που αφορά τα προϊόντα της ελιάς, το 3o Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς.


Το Φεστιβάλ αποτελεί έναν αναγνωρισμένο τόπο συνάντησης όλων όσων ασχολούνται με την παραγωγή, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την προώθηση των προϊόντων της ελιάς.
Τα εγκαίνια του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 10 Απριλίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, της Υφυπουργού Απασχόλησης κ. Σοφίας Καλατζάκου, των Βουλευτών κ. Παν. Σκανδαλάκη – Λακωνίας και κ. Γρηγ. Νιώτη – Β’ Πειραιά, του Γ. Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκιαδά, του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Σπ. Σπύρου, του Προέδρου της Ε.Ν.Α.Ε. - Νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημ. Δράκου, του Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα παρουσία του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου, των Νομαρχών Ηρακλείου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Λασιθίου, Λέσβου, Δημάρχων, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Μανούσου Μανουσάκη σκηνοθέτη και πλήθους εκθετών και επισκεπτών.
Το 3o Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΔΠΑ) και συνδιοργανωτές είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, η Νομαρχία Πειραιά, το Υπουργείο Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων (ΥΠΕΧΩΔΕ), η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Αθηναίων – 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα και περιλαμβάνει:
1. Το 3 Συνέδριο για τους Ελαιοτριβείς και το marketing του Ελαιολάδου
2. 3ήμερη Έκθεση
3. Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς
4. Εκθετήρια γευσιγνωσίας από όλη την Ελλάδα
5. Λειτουργία παραδοσιακού ελαιοτριβείου
6. Γευσιγνωσίες
Ένας μεγάλος αριθμός εκθετών από όλες τις κατηγορίες του κλάδου της ελαιοκομίας (μηχανήματα, εξοπλισμοί, τυποποίηση, εμπορία, διακίνηση, παραγωγή, φορείς, νομαρχίες, επιμελητήρια κλπ) έδωσαν δυναμικό παρόν στη μεγαλύτερη διοργάνωση για το ελαιόλαδο και την ελιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου