Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Συνέδριο για την Ελιά τους ελαιοτριβείς και το marketing ελαιολάδου


Σημαντικές εκδηλώσεις υπήρξαν στο 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Παρασκευή 10 μέχρι και την Κυριακή 12 Απριλίου 2009.
Μια από αυτές ήταν το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο για την ελιά, τους ελαιοτριβείς και το marketing στις εξαγωγές του ελληνικού ελαιολάδου.
Αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι διεθνώς επιστήμονες παρουσίασαν τις απόψεις τους και τα πορίσματα ερευνών τους για την ποιότητα, τη θρεπτική αξία του ελληνικού ελαιόλαδου, των ποικιλιών της ελληνικής βρώσιμης ελιάς και των προϊόντων της.
Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη και την προώθηση επώνυμων ποιοτικών προϊόντων ελαιολάδου και ελιάς, αλλά και την ανάπτυξη αγροτουριστικών δαστηριοτήτων γύρω από τον κύκλο παραγωγή και επεξεργασία ελιάς και ελαιολάδου.
Πολύ σημαντικό και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν το τμήμα του συνεδρίου που αφορούσε το marketing στην εξαγωγή του ελληνικού ελαιολάδου το οποίο πραγματοποίηθηκε σε δύο κύκλους
Στον Α’ κύκλο εκπρόσωποι εμπορικών δικτύων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (από την Φιλανδία, την Γερμανία και την Ελλάδα) αναφέρθηκαν στον ελαιοκομικό χάρτη της Ευρώπης και τις παραμέτρους τις εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς, συζητήθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις για την αύξηση των εξαγωγών ελαιολάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στον Β’ κύκλο εκπρόσωποι εμπορικών δικτύων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (απο την Κίνα, την Τουρκία, την Αμερική και την Ελλάδα) παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στην διεθνή αγορά ελαιαολάδου και ελιάς, τις δυνατότητες και τις προοπτικές του ελληνικού ελαιολάδου για την διεύρυνση αλλά και την κατάκτηση νέων αγορών.
Το Συνέδριο έκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής με εισηγήσεις για τα προβλήματα και τις προοπτικές των ελαιοτριβείων, την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για την επεξεργασία των στερεών και υγρών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Σ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν «στρογγυλά τραπέζια» συζήτησης κατά θέμα στα οποία συμμετείχαν οι εισηγητές, εκθέτες, στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών των υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγοί ελαιολάδου και ελιάς, ελαιοτριβείς, επεξεργαστές, εξαγωγείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου