Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΦΥΛΛΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ΑΡΘΡΟ 1 "ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ"

Η ποιότητα στην κατασκευή των νέων κατοικιών είναι σίγουρα μεγάλη. Πολλά όμως είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές για να ερευνούν εκτός από την αισθητική της κατοικίας και τα άλλα στοιχεία που διέπουν μία πραγματικά άρτια κατασκευή. •Αρχικά προσδιορίστε ποια είναι τα στοιχεία που ζητάτε από τη νέα σας κατοικία. Ενδεικτικά, αναφέρονται μερικές ερωτήσεις που θέλουν απάντηση από... εσάς τους ίδιους:
α) Σε ποια περιοχή προτιμώ να αγοράσω σπίτι και γιατί; β) Θέλω το ακίνητο να βρίσκεται κοντά στην εργασία μου; γ) Θέλω να βρίσκεται κοντά στο σπίτι των γονιών μου; δ) Θέλω ησυχία ή το κέντρο της πόλης; ε) Θέλω να υπάρχει στάση λεωφορείου κοντά; ζ) Θέλω τα σχολεία και τα φροντιστήρια για τα παιδιά, την αγορά ή την εκκλησία να είναι κοντά; η) Θέλω άμεση πρόσβαση σε κεντρικές οδούς; θ) Διαθέτω τα απαιτούμενα χρήματα για την παραπάνω επιλογή μου; Ο νούμερο ένα κανόνας για μία επιτυχημένη αγορά είναι να καθορίσετε τις προτεραιότητες σας.
•Στη... λίστα των προτεραιοτήτων πρέπει να υπάρχουν και τα ακόλουθα: Τιμή, αριθμός δωματίων, άνετοι χώροι, ευήλιο, ευάερο, μονοκατοικία ή πολυκατοικία, πράσινο, μεγάλες βεράντες, όροφος, επαρκείς αποθηκευτικοί χώροι, θέση στάθμευσης, αριθμός λουτρών, θέα.
•Παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως όταν αρχίσετε να ψάχνετε για το καινούριο σας σπίτι επιβάλλεται να έχετε προσδιορίσει το εύρος των τιμών μέσα στο οποίο μπορείτε να κινηθείτε. Για να βρείτε το "ιδανικό" σπίτι, πρέπει να εφαρμόσετε μία μέθοδο αποκλεισμού.
•Οι πρώτοι κανόνες των επιτυχημένων επισκέψεων σε ακίνητα είναι να μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασύρεται από τον αρχικό ενθουσιασμό που μπορεί να νιώσετε και να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να πείθεται πολύ εύκολα από τους ιδιοκτήτες. Να θυμάστε πάντα ότι, οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να "πλασάρουν" το ακίνητό τους. Αυτό σημαίνει ότι, πολύ φυσιολογικά, θα τραβήξουν την προσοχή σας σε όλα τα θετικά σημεία χωρίς να αναφερθούν αναγκαστικά σε τυχόν αρνητικά σημεία του ακινήτου. Για να εντοπίσετε ποια είναι αυτά τα αρνητικά σημεία, καλό είναι να έχετε τα μάτια σας ανοικτά και να κάνετε τις κατάλληλες ερωτήσεις.
•Εξετάστε το εσωτερικό του ακινήτου. Να θυμάστε πως το πιο σημαντικό στοιχείο κάθε κατοικίας είναι η δομή της. Οπότε εκεί πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας.
•Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη καλή μόνωση του διαμερίσματος έτσι ώστε να μην χάνεται - για παράδειγμα - η ζεστή θερμοκρασία που δημιουργεί το καλοριφέρ και να μη χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Τα διπλά τζάμια συμβάλουν σε αυτό και είναι κάτι που εύκολα μπορείτε να εντοπίσετε. Από εκεί και πέρα πρέπει να ζητήσετε στοιχεία για τις μονώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.
•Ζητείστε να διαβάσετε τη Συγγραφή Υποχρεώσεων. Πρόκειται για την τεχνική περιγραφή της οικοδομής στην οποία εμφανίζονται τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ή πρόκειται να χρησιμοποιηθούν (σε περίπτωση που το ακίνητο δεν έχει ολοκληρωθεί) όπως πλακάκια, μάρμαρα κ.λ.π. που έχει τοποθετήσει ή θα τοποθετήσει ο κατασκευαστής.
•Συμβουλευτείτε μηχανικό. Η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών δεν χρησιμοποιεί πολιτικό μηχανικό στις διαδικασίες αγοραπωλησίας. Πολλοί κατασκευαστές όμως συνιστούν στους ενδιαφερόμενους να συμβουλεύονται έναν μηχανικό της εμπιστοσύνης τους ο οποίος θα αναλάβει να ελέγξει κατά πόσο το ακίνητο πληροί τους κανόνες ασφάλειας και όχι μόνο.
•Πολλοί είναι οι υποψήφιοι αγοραστές που δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στην αντισεισμική προστασία του ακινήτου. Αυτό γίνεται είτε από τυφλή εμπιστοσύνη στην νέα κατασκευή είτε λόγω του ότι η αντισεισμική ασφάλεια δεν είναι κάτι που φαίνεται με «γυμνό μάτι» και θέλει γνώσεις στα υλικά κατασκευής. Γι αυτό και σε αυτή τη περίπτωση είναι φανερή η ανάγκη συμβουλών από έμπιστους μηχανικούς.
•Κατασκευαστές συμβουλεύουν τους υποψήφιους αγοραστές να ελέγχουν την εμπειρία του γραφείου στο οποίο πρόκειται να απευθυνθούν. Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό; Πολύ απλά μπορείτε να δείτε προηγούμενες δουλειές τους στην ίδια γειτονιά. Πλέον οι περισσότεροι έχουν τις ταμπέλες τους στις οικοδομές και είναι ιδιαίτερα εύκολο να τους βρείτε.
•Η αγορά θέσης στάθμευσης σε πολυκατοικία απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις αφού για να επιτραπεί πρέπει ο χώρος να είναι στο υπόγειο και να αποτελεί αυτοτελή ιδιοκτησία. Θέσεις που βρίσκονται στην πιλοτή δεν μεταβιβάζονται, ούτε διατίθενται προς ενοικίαση, καθώς ανήκουν στην αποκλειστική χρήση κάποιου από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.
•Όπως συνιστούν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, οι αγοραστές διαμερισμάτων που τους αντιστοιχεί θέση στάθμευσης στην πιλοτή πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα ώστε στο συμβόλαιο που θα υπογράψουν να οριοθετείται καθαρά η θέση που «ακολουθεί» το διαμέρισμα. Το ίδιο ισχύει και για την αποθήκη.
•Αν πρόκειται να προβείτε σε αγορά μεζονέτας, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη μόνωση της. Οι ειδικοί τονίζουν πως επιβάλλεται η σωστή στεγανοποίηση και προστασία από το έδαφος, ιδιαίτερα στα επικλινή οικόπεδα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα από την υγρασία.
•Πριν την εγκατάσταση σας στο διαμέρισμα θα πρέπει να καταγράψετε τις τυχόν ατέλειες ή ελαττώματα που διαπιστώνετε και να τις κοινοποιήσετε στον κατασκευαστή. Μόνο έτσι μπορείτε να διεκδικήσετε την επισκευή ή την αποκατάσταση τους. Και σε αυτή την περίπτωση η συμβουλή του μηχανικού σας θα ήταν χρήσιμη.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ‘’ΤΑ ΝΕΑ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου