Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Τα σημερινά ΓΚΑΛΟΠ...

Τέσσερις μόλις Κυριακές πριν τις ευρωεκλογές και μετά από μία περίοδο έντονης σκανδαλολογίας, σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και σε πιθανές εθνικές εκλογές δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και αυτής της Κυριακής.
Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές δείχνει η δημοσκόπηση της «Alco» για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ, συμπληρώνοντας ποσοστό 31,7% για τις εθνικές εκλογές και 30,2% για τις ευρωεκλογές.
Ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 27,2% στις εθνικές εκλογές και 26,5% στις ευρωεκλογές.
Το ΚΚΕ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 7,2% στις εθνικές εκλογές και 7,8% στις εθνικές, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται σε 5,4% και 5,3% αντίστοιχα.
Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 4,5% στις εθνικές εκλογές και 4% στις ευρωεκλογές, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων είναι 2,7% και 3,5% αντίστοιχα.
Σχετικά με τα σκάνδαλα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, το 72,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συγκάλυψη των σκανδάλων, με μόλις το 17,2% να πιστεύει ότι διερευνά εις βάθος τις υποθέσεις.
Όσον αφορά την οικονομική κρίση χαρακτηριστικό είναι ότι το 62,9% των πολιτών δηλώνει πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των οικονομικών τους.
Στο 5,5% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» και τον «Σκαϊ».
Ποσοστό 28% συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ, έναντι 23,5% της ΝΔ, 5,5 του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ και 4$ των Οικολόγων Πράσινων.
Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 44% συνεχίζει να θεωρεί καταλληλότερο τον Κ.Καραμανλή έναντι του 31% που θεωρεί καταλληλότερο τον Γ.Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι παρά τη θύελλα σκανδάλων του τελευταίου μήνα ο Κ. Καραμανλής κερδίζει 4 μονάδες στη δημοτικότητα του φτάνοντας το 50% με τον Γ. Παπανδρέου να χάνει 2 και να πέφτει στο 50,5 επίσης, την Αλέκα Παπαρήγα να συμπληρώνει ποσοστό 37%, τον Αλ. Τσίπα 36% και τον Γ. Καρατζαφέρη να κερδίζει επίσης 4 μονάδες δημοτικότητας φτάνοντας στο 41%.
Τέσσερις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, η δημοσκόπηση της Focus για την «Real News» δίνει την πρώτη θέση στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 31,7%, η ΝΔ λαμβάνει 29,6% , το ΚΚΕ 7,5%ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 6,4%, ενώ ο ΛΑΟΣ λαμβάνει το 4,75 της προτίμησης του εκλογικού σώματος, με τους Οικολόγους να συγκεντρώνουν ποσοστό 4,2%.
Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 32,2%, με τη ΝΔ να έπεται συγκεντρώνοντας το 28,8%. Τρίτο έρχεται το ΚΚΕ με ποσοστό 7,5%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,4%, ενώ ακολουθεί με 4,1% ο ΛΑΟΣ και με 3,9% οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Σταθερά καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κ.Καραμανλής με ποσοστό 36,9%, ενώ ακολουθεί ο Γ.Παπανδρέου με 26,4%.
Σχετικά με τη διαδοχολογία στη ΝΔ, στην ερώτηση αν η ΝΔ πρέπει να κατέβει στις εθνικές εκλογές με αρχηγό τον Κ.Καραμανλή ή κάποιον άλλο, στην περίπτωση που έχει προηγηθεί ήττα της παράταξης με περισσότερες από 4 μονάδες, το 53,2% πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ο τωρινός της αρχηγός.
Δεν αλλάζει και πολύ το σκηνικό στη δημοσκόπηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής». Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,8% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 28,6%. Το ΚΚΕ λαμβάνει το 8,15, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 6,2%.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι προηγούνται με 4,8% του ΛΑΟΣ, που συγκεντρώνει ποσοστό 4,3%. Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το 34,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ να γινόντουσαν σήμερα εκλογές, με ποσοστό 30,1% να απαντάει υπέρ της ΝΔ.
Το 8,2% της λαϊκής βούλησης συγκεντρώνει το ΚΚΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 6%. Τέλος ποσοστό 4,5% συγκεντρώνει το ΛΑΟΣ, με τους Οικολόγους να λαμβάνουν επίσης ποσοστό 4,5%.
Μεγάλη φαίνεται πως θα είναι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, αφού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 72,6% των Ελλήνων αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες για τις ευρωεκλογές παρά το τριήμερο του Αγίου πνεύματος, ενώ το 595 των ψηφοφόρων μεταξύ 18-34 ετών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα στις ευρωεκλογές.
Αναφορικά με την οικονομική κρίση, το 64,2% των πολιτών που απάντησαν στην έρευνα δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την απόφαση να μην παραπεμφθεί ο Αρ.Παυλίδης στη δικαιοσύνη.
Τέλος δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία Pulse Research για την «Απογευματινή της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 28% στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, με τη ΝΔ να λαμβάνει το 28%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,8%.και ο ΛΑΟΣ με 4,4%. Κριτήριο επιλογής κόμματος στις ευρωεκλογές θα είναι κατά 42% η καλύτερη εκπροσώπηση στην Ευρώπη, με 26% να επιλέγει αυτό που παρουσιάζεται καλύτερο στην εσωτερική πολιτική και 175 να ψηφίζει το κόμμα που παραδοσιακά υποστηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου