Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 18-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009











ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φόρουμ Αυτοδιοίκησης από τις 18 έως και τις 21 Ιουνίου 2009, στο συνεδριακό κέντρο Vallis στην Αγριά του Βόλου.
Σημαντικές προσωπικότητες κατά την 1η ημέρα των εργασιών έναρξης του Συνεδρίου με την παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, με σημαντικότερη αυτή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιου, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκου, του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Παπαστάμκου και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτη Γκούπα, αλλά και των κ. Κώστα Τζανακούλη Δήμαρχου Λάρισας και εκπροσώπου της ΚΕΔΚΕ και Ηλία Βλαχογιάννη εκπροσώπου της ΕΝΑΕ και
Νομάρχη Τρικάλων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
18, 19, 20, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΒΟΛΟΣ (ΑΓΡΙΑ) ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Έληξαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του Διεθνούς Φόρουμ για την Αυτοδιοίκηση, που οργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων του Νομού Μαγνησίας, υπό την αιγίδα της Ένωσης
Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεως Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.).
Στο Φόρουμ συμμετείχαν οι χώρες, Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Σλοβενία, Κροατία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Ιταλία, Ουκρανία, Ρωσία, Τουρκία, Μάλτα και Φιλανδία, με 30 Εισηγητές και 60 παρεμβάσεις, σε πρωινές και απογευματινές Συνεδρίες.
Στις 6 θεματικές ενότητες παρουσιάστηκαν, το Προγραμματικό τοπίο της Ε.Ε. που αφορά τις 18 Χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες, που διαμορφώνουν τον μεγάλο χώρο συνοχής, προγράμματα εδαφικής συνεργασίες και ευκαιρίες ενίσχυσης του κοινωνικού τομέα.
Επισημάνθηκε ότι η Ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως σύγχρονη κατάκτηση, βοηθά την Αυτοδιοίκηση, να βελτιώνει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες, αλλά είναι και σημαντικό μέσο διακρατικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας.
Η Μετανάστευση που δημιουργεί προβλήματα, είναι ένα δύσκολο ζήτημα, που μπορεί να συζητηθεί καλύτερα στο επίπεδο των τοπικών θεσμών της Αυτοδιοίκησης.
Για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, επισημάνθηκε πως μπορούν να διαμορφωθούν τα δίκτυα συνεργασίας, το πώς μπορούν οι Αυτοδιοικήσεις να συμμετάσχουν σε μεγάλες χρηματοδοτήσεις, που αφορούν την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Για την Ενεργειακή Ανάπτυξη επισημάνθηκε ότι οι καιροί απαιτούν μια άλλου τύπου ανάπτυξη. Η πράσινη ανάπτυξη συντελεί στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συντελούν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Η έλλειψη ενέργειας σημαίνει φτώχεια και μη ανάπτυξη.
Για το Περιβάλλον σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο καθώς και τις φυσικές καταστροφές, αναφέρθηκε ότι το περιβάλλον είναι το κέντρο της ζωής μας, απαιτείται ο σεβασμός μας προς αυτό για το χτίσιμο ενός αειφόρου μέλλοντος και κάθε χώρα έχει την δική της στρατηγική, ενώ είναι αναγκαίο οι ΟΤΑ να έχουν την οικονομική δυνατότητα για να συντρέξουν τους πολίτες τους, έναντι των φυσικών καταστροφών.
Για τον Εναλλακτικό Τουρισμό και την Πολιτιστική Συνεργασία των Πόλεων επισημάνθηκε από όλους τους Εισηγητές ότι οι ΟΤΑ μπορούν και πρέπει να παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο της προβολής του τόπου τους και η συνεργασία των πόλεων να είναι ο μοχλός Ανάπτυξης και Προβολής του Τουρισμού στη Ν.Α. Ευρώπη και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου