Από σήμερα και στο εξής ενημέρωση για τοπικά θέματα από την σελίδα http://logospoliti.blogspot.com/

Σε αυτή την σελίδα θα μπαίνουν μόνο αγγελίες και θέματα σχετικά.

Πολύ ενημέρωση τοπική και όχι μόνο στην σελίδα...
http://logospoliti.blogspot.com/


Ευχαριστούμε πολύ.

whos.amung.us

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009


Ακούστε την Τρίτη 26 Μαιου 2009, στην εκπομπή "Ο Λόγος στον Πολίτη" με τον Γιώργο Γαρυφάλλου στις 12:00 το μεσημέρι το 1ο Debate σε τοπικό επίπεδο στην Σάμο, εν' όψη των Ευρωεκλογών.

Θα είναι εκπρόσωποι και από τα 5 πρώτα κόμματα της Βουλής.

Ν.Δ.(Καραμηνάς ή εκπρόσωπος),

ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Βασιλειάς ή εκπρόσωπος),

Κ.Κ.Ε. (Σωρόκος),

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Κακλαμάνης)

ΛΑ.Ο.Σ. (Βαλής).

Στον 2000 FM 99,8 ή www.samosnet.gr ή www.onradio.gr...Νησιά Αιγαίου...Σάμος...2000FM.

"ΣΜΗΝΟΣΕΙΡΑ ΣΕΙΣΜΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ!!!




Από το πρωί σήμερα έχουν παρατηρηθεί σεισμικές δονήσεις που γίνονται ιδιαίτερα αισθητές στην πόλη της Σάμου. Ενώ το πρωί πεισματικά οι σεισμολόγοι επέμεναν στις συνεχείς μας οχλήσεις πως δεν έχει καταγραφεί κανένας σεισμός, πριν από λίγο μας ανακοίνωσαν πως πραγματικά από ξένα δίκτυα έχουν καταγράψει στις 17:23 μ.μ. (επιφανειακή) σεισμική δόνηση 2,8 R, Βορειοανατολικά της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή "Καμάρα" Βλαμαρής. Το φαινόμενο παρακολουθείται λόγω της αναφοράς από κατοίκους για σειρά σεισμικών δονήσεων!

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!


Και όμως συνέβη!!!

Μετά την χθεσινή (νέα) πρόσκρουση του πλοίου "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" στο Λιμάνι της Λήμνου και την ταλαιπωρία των 84 επιβατών, μέχρι να επιδιορθωθεί το ρήγμα των 30 εκατοστών που δημιουργήθηκε, αποφασίστηκε πως το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο και να παραλάβει τους επιβάτες του πλοίο "ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" στις 7:30 σήμερα το απόγευμα.

Τι νομίζετε όμως πως συνέβη;;;

Τράκαρε στην προβλήτα του Λιμανιού και το πλοίο "Ταξιάρχης"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ρήγμα 1/2 μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή και έτσι ΝΕΑ ταλαιπωρία να περιμένει τους επιβάτες. Ούτε στην ΤΑΓΚΑΝΙΚΑ δεν συμβαίνουν αυτά.

Να θες να πας σπίτι σου και να μην ξέρεις τι σε περιμένει....

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Αλλοι 4 χθές...

Εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες 11/5/09, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου «ΓΑΤΟΣ» Σάμου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, τέσσερις (04) αλλοδαποί άνδρες, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν, είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία κατέστρεψαν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του πλωτού περιπολικού του Λ.Σ., με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να ακολουθήσει η ασφαλής περισυλλογή τους.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Αγγίζει τα όρια του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ!


Πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και ολόκληρη ηγεσία του Υπουργείου Εθν. Αμύνης ή έστω οι αρμόδιοι της Ευρωπαικής Ένωσης να μην αντιδρούν αποτελεσματικά και να βρίσκουν μια λύση ώστε αυτό το φαινόμενο να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο.

Κάνοντας μια έρευνα διαπιστώνουμε πως τα στοιχεία είναι τέτοια που αγγίζουν τα όρια του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ!

Η χώρα μας και ιδιαίτερα η Σάμος έχουν γίνει "ξέφραγο αμπέλι" και σχεδόν καθημερινά το ΥΕΝ βγάζει Δελτία Τύπου που αναφέρουν αποβίβαση λαθρομεταναστών στο νησί!

Μόνο το τελευταίο μήνα και συγκεκριμένα σε λιγότερο από 1 μήνα (23 ημέρες, 17-4-2009 έως 10-5-2009) έχουν γίνει 20 αποβιβάσεις!!!

Αυτά βέβαια που σας αναφέρουμε είναι από τα στοιχεία του Υπουργείου.

Τα άτομα που είναι διαφόρων εθνικοτήτων ανέρχονται σε 336!!!

Από τις 20 αυτές αποβιβάσεις οι 10 είναι στην περιοχή ΠΡΑΣΣΟ!!!, οι 3 στο ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, οι 2 στον ΚΟΤΣΙΚΑ, οι 2 στο ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΜΟΥ, και από 1 στις περιοχές ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ, ΚΟΚΚΑΡΙ και ΜΥΚΑΛΗ.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως από τις 2 Απριλίου μέχρι τις 17 δεν αποβιβάστηκε ούτε ΕΝΑΣ λαθρομετανάστης.

Δηλαδή 15 ολόκληρες ημέρες!!!

Στις 2 Απριλίου είχαν "βγεί" 25 λαθρομετανάστες και πάλι στο ΠΡΑΣΣΟ!!!

Άλλο αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι αποβιβάσεις γίνονται ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ!

Εδώ προκύπτουν κάποια ερωτήματα που πρέπει να τα επισημανουμε:


1. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει σκάφος "ανοιχτά" ώστε να περιπολεί;

2. Το ΠΡΑΣΣΟ έχει μόνιμη φύλαξη;

3. Γιατί 15 ημέρες δεν υπήρξε καμμία αποβίβαση; Εδώ βέβαια υπάρχει ο παράγοντας καιρός αλλά υπήρξαν και πολύ καλές ημέρες.

4. Πως άρχισε πάλι αυτός ο "βομβαρδισμός" από την Μεγάλη Παρασκευή και μετά;

5. Πως ενημερώνεται και πως αντιδρά η Ευρωπαική Ένωση σε αυτόν τον καταιγισμό;


Πολλά & άλλα ερωτήματα που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε...

ΑΝΑΜΟΝΗ...!


Σε λίγο θα σας αποκαλύψουμε μια έρευνα που έχουμε κάνει που αγγίζει τα όρια του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ !!!

Και άλλοι λαθρομετανάστες σήμερα από 2 διαφορετικά σημεία!!! 23+17=40!!!


Έχουμε "κουραστεί" να αναφέρουμε τις "αφίξεις" λαθρομεταναστών στην Σάμο που είναι πια καθημερινά φαινόμενο!

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (10/5/2009) και πάλι από την περιοχή ΠΡΑΣΣΟ εντοπίστηκαν 23 λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για τα περαιτέρω, ενώ την ίδια ώρα άλλοι 17 εντοπίστηκαν στην περιοχή ΚΟΤΣΙΚΑ!!!

Όλοι πλέον αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβαίνει...

Τα σημερινά ΓΚΑΛΟΠ...

Τέσσερις μόλις Κυριακές πριν τις ευρωεκλογές και μετά από μία περίοδο έντονης σκανδαλολογίας, σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και σε πιθανές εθνικές εκλογές δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και αυτής της Κυριακής.
Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές δείχνει η δημοσκόπηση της «Alco» για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ, συμπληρώνοντας ποσοστό 31,7% για τις εθνικές εκλογές και 30,2% για τις ευρωεκλογές.
Ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 27,2% στις εθνικές εκλογές και 26,5% στις ευρωεκλογές.
Το ΚΚΕ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 7,2% στις εθνικές εκλογές και 7,8% στις εθνικές, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται σε 5,4% και 5,3% αντίστοιχα.
Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 4,5% στις εθνικές εκλογές και 4% στις ευρωεκλογές, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων είναι 2,7% και 3,5% αντίστοιχα.
Σχετικά με τα σκάνδαλα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, το 72,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συγκάλυψη των σκανδάλων, με μόλις το 17,2% να πιστεύει ότι διερευνά εις βάθος τις υποθέσεις.
Όσον αφορά την οικονομική κρίση χαρακτηριστικό είναι ότι το 62,9% των πολιτών δηλώνει πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των οικονομικών τους.
Στο 5,5% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» και τον «Σκαϊ».
Ποσοστό 28% συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ, έναντι 23,5% της ΝΔ, 5,5 του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ και 4$ των Οικολόγων Πράσινων.
Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 44% συνεχίζει να θεωρεί καταλληλότερο τον Κ.Καραμανλή έναντι του 31% που θεωρεί καταλληλότερο τον Γ.Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι παρά τη θύελλα σκανδάλων του τελευταίου μήνα ο Κ. Καραμανλής κερδίζει 4 μονάδες στη δημοτικότητα του φτάνοντας το 50% με τον Γ. Παπανδρέου να χάνει 2 και να πέφτει στο 50,5 επίσης, την Αλέκα Παπαρήγα να συμπληρώνει ποσοστό 37%, τον Αλ. Τσίπα 36% και τον Γ. Καρατζαφέρη να κερδίζει επίσης 4 μονάδες δημοτικότητας φτάνοντας στο 41%.
Τέσσερις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, η δημοσκόπηση της Focus για την «Real News» δίνει την πρώτη θέση στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 31,7%, η ΝΔ λαμβάνει 29,6% , το ΚΚΕ 7,5%ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 6,4%, ενώ ο ΛΑΟΣ λαμβάνει το 4,75 της προτίμησης του εκλογικού σώματος, με τους Οικολόγους να συγκεντρώνουν ποσοστό 4,2%.
Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 32,2%, με τη ΝΔ να έπεται συγκεντρώνοντας το 28,8%. Τρίτο έρχεται το ΚΚΕ με ποσοστό 7,5%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,4%, ενώ ακολουθεί με 4,1% ο ΛΑΟΣ και με 3,9% οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Σταθερά καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κ.Καραμανλής με ποσοστό 36,9%, ενώ ακολουθεί ο Γ.Παπανδρέου με 26,4%.
Σχετικά με τη διαδοχολογία στη ΝΔ, στην ερώτηση αν η ΝΔ πρέπει να κατέβει στις εθνικές εκλογές με αρχηγό τον Κ.Καραμανλή ή κάποιον άλλο, στην περίπτωση που έχει προηγηθεί ήττα της παράταξης με περισσότερες από 4 μονάδες, το 53,2% πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ο τωρινός της αρχηγός.
Δεν αλλάζει και πολύ το σκηνικό στη δημοσκόπηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής». Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,8% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 28,6%. Το ΚΚΕ λαμβάνει το 8,15, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 6,2%.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι προηγούνται με 4,8% του ΛΑΟΣ, που συγκεντρώνει ποσοστό 4,3%. Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το 34,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ να γινόντουσαν σήμερα εκλογές, με ποσοστό 30,1% να απαντάει υπέρ της ΝΔ.
Το 8,2% της λαϊκής βούλησης συγκεντρώνει το ΚΚΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 6%. Τέλος ποσοστό 4,5% συγκεντρώνει το ΛΑΟΣ, με τους Οικολόγους να λαμβάνουν επίσης ποσοστό 4,5%.
Μεγάλη φαίνεται πως θα είναι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, αφού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 72,6% των Ελλήνων αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες για τις ευρωεκλογές παρά το τριήμερο του Αγίου πνεύματος, ενώ το 595 των ψηφοφόρων μεταξύ 18-34 ετών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα στις ευρωεκλογές.
Αναφορικά με την οικονομική κρίση, το 64,2% των πολιτών που απάντησαν στην έρευνα δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την απόφαση να μην παραπεμφθεί ο Αρ.Παυλίδης στη δικαιοσύνη.
Τέλος δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία Pulse Research για την «Απογευματινή της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 28% στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, με τη ΝΔ να λαμβάνει το 28%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,8%.και ο ΛΑΟΣ με 4,4%. Κριτήριο επιλογής κόμματος στις ευρωεκλογές θα είναι κατά 42% η καλύτερη εκπροσώπηση στην Ευρώπη, με 26% να επιλέγει αυτό που παρουσιάζεται καλύτερο στην εσωτερική πολιτική και 175 να ψηφίζει το κόμμα που παραδοσιακά υποστηρίζει.

Άλλοι 27 λαθρομετανάστες στο "Πράσσο"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.Ε.Ν.


Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (9/5/09) , στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του ακρωτηρίου ΠΡΑΣΣΟ Σάμου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, είκοσι επτά (27)αλλοδαποί (11 άνδρες, 6 γυναίκες και 10 ανήλικα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.Οι ανωτέρω εισήλθαν παράνομα στη χώρα, προερχόμενοι, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία κατασχέθηκε.Οι παραπάνω αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Γιορτή της Μητέρας


Μητέρα...
Χρόνια σου
Πολλά!

ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΠΑΘΑΡΗΣ;;;;



Γιατί άραγε πέθανε ο Σπαθάρης;








Εμείς ξέρουμε!

Γιατί του κλείσανε το μαγαζί!!!

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Για να μην ξεχνιόμαστε...άλλοι 19!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ Υ.Ε.Ν.
Εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (7/5/09), από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΣΟ» νήσου ΣΑΜΟΥ, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, στην οποία επέβαιναν δέκα εννέα (19) αλλοδαποί (16άνδρες, 02 γυναίκες και 01 ανήλικος), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες, κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με σκοπό την παράνομη είσοδο τους στη χώρα. Οι προαναφερθέντες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου

"Έφυγε" ο Ευγένιος Σπαθάρης

"Έφυγε" πριν από λίγη ώρα από τη ζωή, ο άνθρωπος που δίδαξε στους Έλληνες την παράδοση του Καραγκιόζη, ο Ευγένιος Σπαθάρης.
Ο λαϊκός καραγκιοζοπαίχτης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ, μετά από μία μοιραία πτώση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.


πηγή: ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Γιορτάζεται η Ημέρα της Ευρώπης


Εκατομμύρια Ευρωπαίοι γιορτάζουν σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης, που είναι αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της Ε.Ε. Μαζί με τη σημαία, το έμβλημα, τον ύμνο και το ενιαίο νόμισμα (ευρώ) η μέρα αυτή εκπροσωπεί την πολιτική οντότητα της Ε.Ε.
Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 27 χώρες-μέλη και στα υπό ένταξη κράτη.
Σαν σήμερα πριν από 59 χρόνια, στις 9 Μαιου 1950, ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν διακήρυξε τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ).
Η Διακήρυξη Σουμάν, εμπνευσμένη από τον Ζαν Μονέ, αποτελεί την απαρχή γένεσης της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που οδήγησε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (1957) και στη μετεξέλιξή της, τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών-μελών.
Μέσα από τα ερείπια που είχε αφήσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Σουμάν πρότεινε τη σταδιακή δημιουργία μιας κοινής αγοράς για τα ευρωπαϊκά προϊόντα, αρχίζοντας από τον άνθρακα και τον χάλυβα- δύο προϊόντα στα οποία στηριζόταν η μεταπολεμική ανασυγκρότηση της ηπείρου μας.
Η ΕΚΑΧ θα λειτουργούσε στη βάση ενός υπερεθνικού ευρωπαϊκού θεσμικού Οργάνου, που θα επέτρεπε τη βαθμιαία υπέρβαση της λογικής των εθνικών κρατών και των εθνικών διαιρέσεων.
Στόχος του εγχειρήματος αυτού ήταν η εξασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας, η συμφιλίωση και η αποφυγή ενός νέου καταστρεπτικού πολέμου στην Ευρώπη, αιτήματα τα οποία παρέμεναν πρωταρχικά ιδιαίτερα μετά από τον μακρόχρονο ανταγωνισμό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.
Η ΕΚΑΧ σηματοδότησε την απαρχή της μεγαλύτερης περιόδου ειρήνης που γνώρισε ποτέ η ευρωπαϊκή ήπειρος και την έναρξη ενός νέου είδους συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη συνάντηση κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στο Μιλάνο το 1985 αποφασίστηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο η 9η Μαΐου ως «Ημέρα της Ευρώπης».
Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Σουμάν και των άλλων "πατέρων" της ευρωπαϊκής ενοποίησης, του Ζαν Μονέ, του Κόνραντ Αντενάουερ, του Άλτσιντε ντε Γκάσπερι, του Ανρύ Σπαάκ, απέδωσε καρπούς.
Από τη Συνθήκη για την κοινή διαχείριση του άνθρακα και του χάλυβα, στη Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας του 1957, στην κοινή αγροτική πολιτική, στη νομισματική συνεργασία, στις άμεσες και καθολικές εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, των αγαθών, των κεφαλαίων και των υπηρεσιών, έως τον χώρο ελευθερίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας και το ευρώ.
Από τα έξι ιδρυτικά κράτη μέλη, στα 27. Και έπεται συνέχεια.
Για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ευημερία της ευρωπαϊκής ηπείρου.
πηγή ΕNET

Σας ευχαριστούμε για την επισκεψιμότητα απ' όλον τον πλανήτη!


Είναι πράγματι εντυπωσιακή η επισκεψιμότητα που έχουμε αυτό τον 1 μήνα (και λίγο παραπάνω) που δημιουργήσαμε αυτό το Blog, χωρίς στην ουσία να το έχουμε διαφημίσει και ιδιαίτερα!
Με ένα πρωτότυπο τρόπο που έχουμε, καταφέρνουμε και βλέπουμε από ποιες χώρες μας "παρακολουθούν" καθημερινά και διαπιστώνουμε πως τελικά υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες και όχι μόνο, που ενδιαφέρονται πολύ να μαθαίνουν νέα από την Σάμο.
Μερικά παραδείγματα είναι και σαν πιο συχνές επισκέψεις οι ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Αυστραλία, Σουηδία και σε λιγότερο βαθμό οι Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή, Νορβηγία, Σουηδία, Κίνα, Νότια Αφρική κ.α.
Βέβαια από την Ελλάδα σίγουρα οι περισσότερες επισκέψεις είναι από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη και πολλές άλλες πόλεις.
Σας ευχαριστούμε όλους και περιμένουμε και πιο άμεση επικοινωνία στέλνοντας τα E-mail σας, στο samosaggelies@yahoo.gr

Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Αντώναρου:"Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ παραγράφηκαν όλα τα τεράστια σκάνδαλα"

Αργά το βράδυ και η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Αντώναρου στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ:
«Με τη σημερινή κυνική και ανεύθυνη δήλωσή του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα σκοτεινά του σχέδια: Τον κ. Παπανδρέου και το κόμμα του δεν τον ενδιαφέρει - γιατί προφανώς δεν τον συμφέρει - να βαδίσει η χώρα με πολιτικούς όρους προς τις ευρωεκλογές. Αντίθετα μάλιστα. Θέλουν να βυθίσουν τη χώρα στη σκανδαλολογία και την λασπολογία. Θέλουν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου. Χωρίς να νοιάζονται για το κόστος. Χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτε. Είναι απλά αδίστακτοι.
Εκτροπή και μάλιστα βαριάς μορφής. αποτελεί η προσπάθεια τους να συντηρήσουν με κάθε θυσία το νοσηρό κλίμα της σκανδαλολογίας.
Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε προκειμένου να ικανοποιήσουν τη βουλιμία τους για εξουσία.
Αποσιωπούν συνειδητά ότι η Βουλή διερεύνησε διεξοδικά όλες τις υποθέσεις που της απεστάλησαν. Όπως επίσης αποσιωπούν ότι επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες υπηρέτησε αδιαμαρτύρητα ο κ. Παπανδρέου παραγράφηκαν με διάφορα τεχνάσματα όλα τα τεράστια σκάνδαλα εκείνης της εποχής.
Παραπληροφορούν αφού δεν λένε ότι σχεδόν πάντα η Βουλή διέκοπτε τις εργασίες της για το απαραίτητο διάστημα πριν τις ευρωεκλογές χωρίς να δημιουργηθεί κανένα θέμα. Προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους για εξυπηρέτηση των σχεδίων τους.
Δεν θα το πετύχουν.
Να είναι βέβαιος ο κ. Παπανδρέου.
Την απάντηση θα την δώσει ο λαός στις ευρωεκλογές».

ΚΚΕ: "...σάπιο πολιτικό σύστημα"

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τόνισε: «Ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Να αναπτύξει τη δική του δράση και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ».

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Θεσμική εκτροπή


ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 8 Μαίου 22:50μ.μ.

Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή.

Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.

Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό.

Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.

Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης.

Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός.

Μεγάλες αντιδράσεις!

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής η ενέργεια

Για θεσμική εκτροπή, πρωτοφανή ενέργεια, που στοχεύει στη συγκάλυψη, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.
"Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή", αναφέρει ο Φ. Κουβέλης.

ΛΑΟΣ: Αυτό σημαίνει κουκούλωμα "Μετά τον Παυλίδη, τη Siemens και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικημάτων των τελευταίων πέντε ετών", αναφέρει ο ΛΑΟΣ. "
Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό.
"Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Πάμε και για Βουλευτικές Εκλογές;;;


Εντελώς ξαφνικά σήμερα με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή έκλεισε η Βουλή!!!

Με Προεδρικό Διάταγμα και με "πρόσχημα" τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, 30 ημέρες πριν, διακόπτονται οι εργασίες της Βουλής, που σημαίνει αυτομάτως παραγραφή οποιονδήποτε αδικημάτων προκύψουν για υπουργούς.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά αφού πάντα η Βουλή έκλεινε για 1 εβδομάδα έως 10 ημέρες πριν από Ευρωεκλογές.

Χαρακτηριστικό της αιφνιδιαστικής αυτής απόφασης είναι πως είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα να συζητηθούν 2 σημαντικά νομοσχέδια για την οικονομία.

Με την διακοπή αυτή οι εργασίες θα συνεχιστούν μετά τις Ευρωεκλογές που σημαίνει πως "μπαίνουμε" σε θερινά τμήματα.

Έντονη έως σφοδρότατη είναι η πρώτη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που μιλούν συνολικά για συγκάλυψη των σκανδάλων με την αυτόματη παραγραφή όλων των πιθανών αδικημάτων που θα προέκυπταν.

Η δική μας εκτίμηση είναι πως σύντομα και μετά από λίγες ώρες ή ημέρες, ο Πρωθυπουργός θα αναγγείλει την διενέργεια Βουλευτικών εκλογών, αφού και το κλίμα για αυτόν είναι κατάλληλο μετά την υπόθεση Βερελή, αλλά και χρονικά τα περιθώρια είναι καλά.

Είναι απλά μια εκτίμηση που έχουμε, που ίσως και να μας προκύψει...

Σάμος: Εγγραφο για τις συνθήκες κράτησης ανηλίκων


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ:

Έγγραφο με θέμα "κράτηση ανηλίκων στη Σάμο", απέστειλε η κίνηση της Σάμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα "Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες" προς τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και στην Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες. Κατά πάγια τακτική, αναφέρει το έγγραφο, στη Σάμο οι ανήλικοι πρόσφυγες παραμένουν κρατούμενοι στο Κέντρο κράτησης (ή για "κάποιους" λόγους κάποιες φορές σε κρατητήρια σε απαράδεκτες συνθήκες) μέχρις ότου διοριστεί με δικαστική απόφαση οριστικός επίτροπος και στη συνέχεια μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής Λέσβου. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι οι ανήλικοι να παραμένουν για πολύ μεγάλα διαστήματα κρατούμενοι.
Η τακτική παραβιάζει βασικά δικαιώματα των ασυνόδευτων ανηλίκων, που σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 220/2007, χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας και φροντίδας, και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών ενεργεί εκ του νόμου ως προσωρινός Επίτροπός του.

Άλλοι 2 λαθρομετανάστες στο Καρλόβασι

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθές στο λιμάνι Καρλοβασίου, από άνδρες του Λιμενικού δυο (02) άνδρες αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.
Οι 2 αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν κατά δήλωσή τους ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικάπαράλια με μηχανοκίνητη λέμβο, οδηγήθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Θέλετε να πιείτε Coca Cola Zero;


Ποια η διαφορά μιας Coca Cola Zero που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και μιας αντίστοιχης στην Ελλάδα;

Όπως βλέπουμε στα συστατικά πάνω στην ετικέτα από την Ελληνική Zero, μία από τις γλυκαντικές ουσίες είναι το κυκλαμικό οξύ.

Στην ετικέτα μιας ZERO στην Αμερική, το κυκλαμικό οξύ ΔΕΝ χρησιμοποιείται σαν γλυκαντικό.

Το αναψυκτικό περιέχει μόνο ασπαρτάμη.

Ο λόγος είναι πολύ απλός:

Το συστατικό αυτό έχει απαγορευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον FDA (τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) και μάλιστα από το 1969.

Παρά την πίεση που άσκησε η εταιρία Abbot ώστε να αρθεί η απαγόρευση, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Συνεχίζει πάντως να κυκλοφορεί σαν γλυκαντικό σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική μας.

Το κυκλαμικό οξύ έχει πιθανή καρκινογόνο δράση, όσο και μη αναστρέψιμη ατροφία των αντρικών γεννητικών οργάνων.

Εις υγείαν!

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ο Γιώργος Γαρυφάλλου επανέρχεται μετά από 11 χρόνια στα ερτζιανά!

Μετά από 11 χρόνια απουσίας από τα ερτζιανά της Σάμου, ο Γιώργος Γαρυφάλλου επανέρχεται, αυτή την φορά από άλλη ραδιοφωνική συχνότητα.

Την Δευτέρα 11 Μαΐου 2009, στις 12 το μεσημέρι, μέσα από την συχνότητα των 99,8 στα FM και συγκεκριμένα τον 2000 FM, ξεκινά μια καινούρια εκπομπή.

Τίτλος της εκπομπής "Ο Λόγος στον Πολίτη".

Μια εκπομπή που θα την ακούτε καθημερινά στις 12 το μεσημέρι με θέματα της τοπικής επικαιρότητας και όχι μόνο, θέματα πολιτισμού, life style, αθλητικά, ρεπορτάζ μα πάνω απ' όλα θέματα που θα αφορούν άμεσα τον απλό πολίτη!

Βασικός στόχος της εκπομπής να ακούγεται η "καθημερινότητα" του πολίτη με τα όποια προβλήματά της και πάνω απ' όλα θέματα που απασχολούν την νεολαία.

Κάθε εκπομπή θα έχει και μια διαφορετικότητα για τα τοπικά δεδομένα της ενημέρωσης στον νομό.

Συντονιστείτε στους 99,8, στον 2000 FM και διαδικτυακά στο www.onradio.gr ......επιλογή "Νησιά Αιγαίου"....επιλογή "Σάμος"...και 2000 FM

"Αει σιχτίρ απο'δω"!!!




Συνέβη σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή όταν πολίτης που περίμενε να βγει για το δικό του θέμα, ακούγοντας από το στούντιο την συζήτηση που γινόταν σχετικά με την χθεσινή ψηφοφορία της παραπομπής Παυλίδη και τις πιθανές διαρροές των λευκών ψηφοδελτίων από την αντιπολίτευση και την συμπολίτευση, αντέδρασε και φώναξε: "Άει σιχτίρ από 'δω. Όλοι ίδιοι είστε"


Αντίδραση που ερμηνεύει την αντίδραση του πολίτη σε αυτή την συγκάλυψη όπως καταγγέλλει Ενός πολίτη που βέβαια και αυτός έχει τις δικές του ευθύνες γι' αυτό που αφήνει να γίνεται 35 χρόνια τώρα μετά την μεταπολίτευση.


Δημιουργήθηκε μια σχέση συμφερόντων ανάμεσα σε πολιτικούς και πολίτη!

Άλλοι 24 λαθρομετανάστες!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.Ε.Ν. 4/5/2009

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. βόρεια Ακρωτηρίου ΚΟΤΣΙΚΑΣ Σάμου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού της Λιμενικής ΑρχήςΣάμου, είκοσι τέσσερις (24) άνδρες αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.Οι ανωτέρω, είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία βυθίστηκε μετά από έντονη εισροή υδάτων.Οι παραπάνω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική αρχή.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Eλπιδοφόρο!

Αυξημένη κατά 30% ήταν η τουριστική κίνηση στη Ρόδο τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο Ρόδου.
Συνολικά με πτήσεις τσάρτερ έφτασαν στο νησί 42.295 επισκέπτες, με την αύξηση να οφείλεται στον εντυπωσιακό αριθμό των Γάλλων τουριστών που έφτασαν τους 6.467.

πηγή: troktiko

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!



















































Αυτοί είναι οι υποκριτές που δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν!!! Θα βγάζουμε φωτογραφίες τους για να τους φτύνει ο κόσμος!

Είναι μερικοί από αυτούς που έστειλαν την Θώδη στο ψυχιατρείο!!!

Γνωρίζαμε πως αυτή η γυναίκα πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια εκεί!!!

Εδώ και 2 ημέρες η Έφη Θώδη νοσηλεύεται σε καταστολή στο "Σισμανόγλειο".

Θα πρέπει να ντρέπονται.

Ορισμένοι από τους ενόχους θα ζητήσουν ενδεχομένως συγνώμη και θα προφασιστούν πως «δεν ήξεραν».

Η Έφη Θώδη βρίσκεται έγκλειστη σε ψυχιατρείο.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Οι τηλεοπτικοί κανίβαλοι εξακολουθούσαν να την παρουσιάζουν στα πλατό της τηλεόρασης, αν και ήξεραν πως η γυναίκα ήταν σοβαρά άρρωστη.

Τη διέσυραν όσο δεν γίνεται.

Την εξευτέλισαν μέχρι τελικής πτώσεως.

Για τα νούμερα της τηλεθέασης, πήραν μία γυναίκα χωρίς αντοχές, μία απλοϊκή λαϊκή τραγουδίστρια, και την τρέλαναν.

Έγινε απαραίτητο αντικείμενο των σκηνικών των μεσημεριανών εκπομπών και των κουτσομπολίστικων show.

Η ψυχή της Έφης Θώδη δεν άντεξε τον πλαστικό κόσμο της γυάλινης οθόνης.

Τι έχουν να πουν τώρα, ο Λαζόπουλος, ο Θέμος, ο Γκούμας, και όλοι αυτοί που βγάζουν τα ψυχιατρικά τους προβλήματα πάνω σε μια άρρωστη γυναίκα.

Εμείς γελούσαμε με αυτούς και αυτοί...με εμάς που τους δίναμε τηλεθέαση!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!


Για 5η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός, χθες βράδυ στο Βερολίνο, στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, νικώντας την πρωταθλήτρια του 2008 ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 73-71.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού μας έκανε για άλλη μια φορά περήφανους σε όλον τον πλανήτη και σε αναλογία με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις του αθλητισμού, είναι τουλάχιστον πρωτοφανές αυτό που καταφέρνει μέχρι στιγμής αυτή η ομάδα που εκπροσωπεί μόνο 10 εκατ. πληθυσμό!

.......ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΕΛΙΟΥ!


Λες και κάποιοι το έκαναν επίτηδες και μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθεροτυπίας, καθιέρωσαν την Μαΐου και Παγκόσμια Ημέρα του Γέλιου!!!

Σαν να λέμε δηλαδή σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Ελεύθερου Λόγου και....να γελάμε....αφού γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου!!!

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ


Σήμερα
"γιορτάζουμε" την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου και σίγουρα η συνείδησή μας για όλους ανεξαιρέτως δεν είναι και στην καλύτερή της στιγμή!

Μόνο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ δεν υπάρχει!!!

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ανεμοστρόβιλος στον Μαραθόκαμπο!


Ανεμοστρόβιλος αρκετά μεγάλος εμφανίστηκε χθες 1η Μαΐου στον Μαραθόκαμπο και αμέσως φωτογραφήθηκε από αναγνώστη του troktiko.blog και αναρτήθηκε.

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Αγαθονήσι

«Είμαστε στο Αγαθονήσι για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους, αλλά και για να τονίσουμε πόσο απαράδεκτο είναι η σημερινή κυβέρνηση να φυγομαχεί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, να φυγομαχεί μπροστά στο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας πάνω από τα νησιά μας και όχι μόνο να φυγομαχεί αλλά να θεωρεί η Τουρκία δεδομένη την Ελλάδα με την στάση της κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το Αγαθονήσι.
Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση φυγομαχεί μπροστά στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών που μπορεί να αντιμετωπιστεί, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «βεβαίως όσοι έχουν βγάλει την θεωρία ότι η καθημερινότητα δεν έχει καμία σχέση με την διαφθορά, ας έλθουν στο Αγαθονήσι, στους Φούρνους, στην Σάμο, στην Λήμνο, στην Κάλυμνο, να δουν πόσο έχουν υποβαθμιστεί οι υπηρεσίες υγείας, παιδείας και συγκοινωνιών».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι οι συγκοινωνίες θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα για τους νησιώτες «που βρίσκονται στην πύλη της Ελλάδας και δίνουν την μάχη», μια «μάχη εθνική» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πορεία που θα εγγυάται τα δικαιώματα, την ισονομία, αλλά και το δικαίωμα να ελπίζει ο καθένας ότι έχει πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία και την σωστή συγκοινωνία, μια πολιτεία ευνομούμενη που χρησιμοποιεί τα χρήματα του ελληνικού λαού με διαφάνεια για το δημόσιο συμφέρον και αυτήν την πολιτεία θα την φτιάξουμε μαζί με τον ελληνικό λαό και αυτό το εγγυόμαστε», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Αγαθονήσι στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στο Ανατολικό Αιγαίο συνοδευόμενος από τα στελέχη του Κινήματος, Ελπίδα Τσουρή, Γιώργο Νικητιάδη, αμφοτέρους βουλευτές και Δημήτρη Καρύδη και Μανώλη Οθωνα. Στο Αγαθονήσι έτυχε θερμής υποδοχής από τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες.
Οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά αεροπλάνα, η λαθρομετανάστευση και οι συγκοινωνίες καθιστούν την ζωή των κατοίκων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου εξαιρετικά δυσχερή, σύμφωνα με όσα ανέπτυξαν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου και οι φορείς των υπολοίπων νησιών στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος πέραν των παραβιάσεων και των λαθρομεταναστών ανέφερε και τα προβλήματα των υποδομών και του προσωπικού Υγείας στο ακριτικό νησί, ενώ ένα επιπλέον πρόβλημα που δυσχεραίνει την ανάπτυξη είναι η μη αναγνώριση από την Κτηματική Εταιρεία Δωδεκανήσου των ιδιοκτησιών γης έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από παλιά.
Μια επιπλέον ανάγκη του νησιού σε υποδομές αποτελεί η αποχέτευση και η επέκταση της προβλήτας του μικρού λιμένος.
Από την μεριά του ο νομάρχης Δωδεκανήσου Ιωάννης Μαχαιρίδης, αναφέρθηκε στις δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, καθώς οι λαθρομετανάστες σε διάστημα ενός έτους έχουν διπλασιαστεί, τονίζοντας πως «αυτά δεν γίνονται χωρίς την ανοχή της Τουρκίας», καθώς τα «φουσκωτά» με τους λαθρομετανάστες οδηγούνται ως τα διεθνή ύδατα, εκεί καταστρέφονται, υποχρεώνοντας έτσι τις ελληνικές αρχές να προβούν σε επιχειρήσεις διάσωσης, που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κ. Μαχαιρίδης επισήμανε ότι οποιαδήποτε πίστωση δίνεται για τους λαθρομετανάστες εξαντλείται μέσα στο πρώτο τετράμηνο κάθε έτους, λόγω το αριθμού τους, ενώ προβλήματα ανακύπτουν και με τον υγιειονομικό τους έλεγχο.
Αναφερόμενοι στο ίδιο θέμα οι εκπρόσωποι φορέων από την Πάτμο και την Κάλυμνο, ανέφεραν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι οι λαθρομετανάστες πρέπει να σιτίζονται με το πολύ μικρό ποσό των 5, 87 ευρώ ημερησίως, ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι τα εστιατόρια που έχουν αναλάβει την σίτιση παραμένουν απλήρωτα επί τριετία. Από την μεριά της η έπαρχος Καλύμνου Χρυσούλα Σιφονιού, ζήτησε να «μην μένουν καθόλου στο νησί οι λαθρομετανάστες, αφού οι συνθήκες -έστω και προσωρινής- παραμονής είναι άθλιες, κοιμούνται σε χαρτόνια, και δημιουργούνται αισθήματα ανασφάλειας στους λιγοστούς κατοίκους».
Στην συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επίσης, την στήριξη της πολιτείας ζήτησαν τόσο οι εκπαιδευτικοί του Αγαθονησίου, όπου μετά από προσπάθειες της Νομαρχίας λειτουργεί και Γυμνάσιο, καθώς και οι αγρότες, εστιάζοντας στην προστασία της κτηνοτροφικής παραγωγής του νησιού και στην ονομαστικοποίηση των προϊόντων.
Από τις προτάσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε και το αίτημα του εφημέριου της εκκλησίας του Αη Γιώργη στο Αγαθονήσι, Γρηγορίου Σελιανίτη για αρωγή προκειμένου να οικοδομηθεί μεγαλύτερη εκκλησία που να «τονίζει τον χριστιανικό και ορθόδοξο χαρακτήρα του νησιού και να υπενθυμίζει στους επιλήσμονες ότι από εδώ ξεκινά η Ελλάδα και η Ευρώπη». «Η πολιτεία δείχνει να απουσιάζει από παντού και όχι μόνο από το Αγαθονήσι, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει τα δημόσια αγαθά, εμπορευματοποιεί τις υποδομές, σπαταλά τα χρήματα του ελληνικού λαού και λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο», ανέφερε στην απάντησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «το πώς κυβερνάμε την χώρα έχει σημασία για το αν θα πάει ο τόπος μπροστά». «Δεν είμαστε ευνομούμενο κράτος και αυτό πρέπει να τελειώσει», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για «φυγομαχία» επισημαίνοντας ότι σε σχέση με την Τουρκία είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες, κατά το παρελθόν όπου «δεν διεκδίκησε, δεν απαίτησε και δεν διαπραγματεύθηκε με αποτέλεσμα τα προβλήματα να χειροτερεύσουν», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει άλλη μια ευκαιρία τον Δεκέμβριο του 2009, όμως ο κ. Καραμανλής από την Κύπρο είπε ότι «δεν θα βάλω βέτο»».
«Πως γίνεται χωρίς προσπάθεια να παραδίδεις το δικαίωμά σου και το θετικό αποτέλεσμα και για τις δύο χώρες» διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι ως αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν, μεταξύ άλλων, η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ «χωρίς να ανοίξει μύτη».
Αναφορικά με τους λαθρομετανάστες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών είχε υπογράψει με τον τότε Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ, σύμφωνο για την «επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών εφόσον αποδεικνυόταν ότι προέρχονται από την Τουρκία» και πρόσθεσε ότι «με επιμονή καταφέραμε να μειώσουμε τις αφίξεις και να επαναπροωθήσουμε έναν αριθμό».
Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, το 2003, είχε ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση για τους λαθρομετανάστες η οποία δεν αξιοποιείται, επέκρινε την κυβέρνηση ότι «δεν κάνει καμία προσπάθεια», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εξοπλισμός του Λιμενικού Σώματος, καθώς, όπως ανέφερε, «από τα επτά αεροπλάνα του δεν πετά κανένα και από τα έξι ελικόπτερα δεν πετούν τα πέντε».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε «να αποφασίζεται γρήγορα ποιοι λαθρομετανάστες είναι πολιτικοί πρόσφυγες», να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού, και να «επαναπροωθούνται» όσοι δεν πληρούν ορισμένα κριτήρια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την πρόσληψη 3000 επιπλέον στελεχών Υγείας, ενώ σε ότι αφορά τις εκπαιδευτικές δομές πρότεινε την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των συγκοινωνιών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε κατ' αρχήν την αξιοποίηση της Συνθήκης του Αμστερνταμ για τις νησιωτικές περιοχές, ενώ επανέλαβε την δέσμευσή του για την ύπαρξη ενός πλοίου κάθε μέρα για κάθε νησί.
Στις προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται η επιδότηση του εισιτηρίου για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, και η δημιουργία, ενδεχομένως και μικτών σχημάτων με τοπική αυτοδιοίκηση, κράτος, ιδιώτες και κατοίκους για την ακτοπλοΐα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος που δεν πρέπει να αξιοποιείται για «να βολέψουμε τον τάδε ιδιοκτήτη ή τον δείνα εφοπλιστή».
Συνοψίζοντας ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «όλα αυτά πρέπει να ενταχθούν σε ένα νέο πλαίσιο αλλαγής του κράτους, πυλώνες του οποίου θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων, το επιτελικό κεντρικό κράτος και η «πράσινη ανάπτυξη»».
Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Αγαθονήσι ολοκληρώθηκε με επίσκεψή του στο στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού.
Το μεσημέρι επέστρεψε στην Σάμο και αμέσως αναχώρησε για την Αθήνα


πηγή: ΑΞΙΑ

FACEBOOK: Πότε θα γινει επιτέλους ο βιολογικός στο Βαθύ?






















Μέχρι & Ομάδα στο
facebook έγινε ο Βιολογικός!!!



Ακόμα και ομάδα στο facebook έγινε ο Βιολογικός στο Βαθύ και μέχρι αυτή την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, έχει 181 μέλη!!!
Διαδικτυακά ρεζίλι...που λένε, αφού όλα τα σχόλια που γράφονται μιλάνε για την προχειρότητα που γίνεται το έργο και έχουν και φωτορεπορτάζ με τον γερανό που βούλιαξε, μέσα στο Λιμάνι...




ΔΕΙΤΕ & ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:



1.Η απαντηση ειναι απλη και μια: ΠΟΤΕ! Αν τον φτιαξουν τοτε θα ειναι σε καμια δεκαετια και αν! Μην συζητησω για το που θα πανε...Παντος απαγοητευομαι. Κατι καλο για το νησι μας δεν κανουν. Και αν το κανουν ειτε θα το κανουν λαθος, ειτε θα εχει μια τεραστια καθηστεριση. Αλλα στην Ελλαδα ζουμε. Τι περιμενουμε? Πολλα? Να κανω την βολτιτσα μου, ή ο καθε ανθρωπος, στο Βαθυ, και να μαστουρωνεις με την μυρωδια του σκ@του. Ειναι ντροπη....


2.Πότε θα γίνει επιτέλους ο βιολογικός στο Βαθύ? Άντε!


3.Κάποτε..............Θα γίνει............Μάλλον............Θα λειτουργήσει όμως ποτέ;Γιατί πολλά ακούμε.............ΕΛΠΙΖΩ να είναι σαχλαμάρες...........(αυτά που ακούμε... και όχι αυτοί που ρυθμίζουν τις τύχες μας...)


4.na sastan apo mia meria na blepate pws roufikse o dromos ton eskafea tou biologikou.....xaxaxa.....tha akolouthisoun kai fwtos.......ayto egine mprosta apo to aiolis hotel.......

5.euxomai mexri to kalokairi na exoun teleiosei ta erga stin paraliaki...!


6.tou xronou kai vlepoume! sto metaxi, parkaroume oloi pano sta pezodromia, oi pezoi perpatame stous dromous, kai an einai alithia auto pou lene, olo to kalokairi ta erga tha sinexisoun, opote ksexaste tous touristes!


....ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!






Όταν ακούγονται και γράφονται...ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Το να είσαι πρεσβευτής σε αυτή την ζωή είναι θεμιτό (άσχετα το ότι τον ρόλο αυτό, δεν τον έχουμε παίξει) και μόνο κακό δεν είναι.
Εξάλλου πρέπει να κάνεις καμιά φορά και κανένα "τρισάγιο" μπας και εξαγνιστούν ψυχές ένθεν...και ένθεν!

Το να έχεις όμως μια ζωή ολόκληρη στην καμπούρα σου και να μην ξέρεις τι ακριβώς "πρεσβεύεις" τότε αυτό λέγεται διαταραχή προσωπικότητας.


Συν τις άλλοις είσαι και μόνιμα μετεωρίτης με την γνωστή τροχιά του...

ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ




Με αρκετά μεγάλη και δυναμική πορεία γιορτάστηκε και εδώ στην Σάμο η εργατική Πρωτομαγιά. Αφού έγινε η καθιερωμένη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και μετά τις ομιλίες των φορέων ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης με τελική κατεύθυνση την παραλιακή οδό και κατάληξη την Πλατεία Πυθαγόρα.

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ!!! ΦΑΣΟΥΛΙ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΙ...ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ!


Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου...εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθές, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΣΟ» Σάμου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, τριάντα δύο (32) αλλοδαποί (26 άνδρες, 02 γυναίκες και 04 ανήλικοι), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία κατέστρεψαν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, οδηγήθηκαν στο Γ.Ν.Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Καρλοβασίου Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, έξι (06) άνδρες αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.Οι ανωτέρω, οι οποίοι είχαν κατά δήλωσή τους ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικάπαράλια με μηχανοκίνητη λέμβο, οδηγήθηκαν στο Γ.Ν.Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.

ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;




Αυτού του κακομοίρη το σπίτι άραγε ποιός θα το πληρώσει που τους έπεσε βράχος δεκάδων τόνων επάνω και ακόμα δεν του έχουν πει τίποτε αφού λείπει στην Αθήνα;


Το έκαναν αβαβά!!!